Image

Ponk Anja II jubileum ponk

Written by: | Posted on: | Category:

❗Os jubileum-ponk❗ Sjtelt zichzelf vuer!!! Ik ben Anja Geraets geboren in Nieuwenhagen, op mijn 2e verjaardag verhuisd naar Heerlen. Toen ik 11 jaar was verhuisden we weer terug naar Nieuwenhagen naar het oude huis van mijn opa en oma, wat schuin tegenover mijn geboorte huis ligt. Ik ben 5x11 jaar jong en getrouwd met Hubert. Hubert was in 2017 stadsprins van Landgraaf en toen heb ik als zijn prinsesje al iets gesnoept van het prins(ess)enschap.

Wij wonen nu al heel wat jaartjes in de kern Waubach. Ik heb de opleiding tot verpleegkundige-A gedaan in het ziekenhuis St Gregorius in Brunssum. Hierna heb ik enkele jaren in het buitenland gewerkt. Nu werk ik al meer dan 23 jaar als verpleegkundige in de kinderrevalidatie en het verpleegkundig kinderzorghuis van Adelante. Normaal gevestigd in Valkenburg, maar nu tijdelijk in Hoensbroek totdat ons plekje weer is opgebouwd nadat het overstroomd is.

Ik hou van gezelligheid en lekker eten, maar voor een goed boek weet ik ook mijn tijd te vinden. Ik ben graag creatief bezig en heb meer dan 10 jaar geboetseerd bij de vrije academie. Ook ben ik al meer dan 25 jaar lid van het dames comité van Fanfare Eendracht, waar ik nu sinds dit jaar secretaris van ben. Carnaval heeft altijd in mijn bloed gezeten, al in Heerlen op school stond ik altijd voorop voor de stadsprins van Heerlen. Dit kwam vooral voort omdat men wist dat ik dialect kon spreken (wat op school toen streng verboden was en mij dan ook menig maal straf heeft opgeleverd omdat ik dit toch deed met vriendinnen) dan aan mijn zang talent.

De UNSkes hebben mij vaker benaderd of ik niet lid wilde worden maar dit heb ik lange tijd afgehouden onder het motto: “als ik oud en verstandig genoeg ben dan kom ik erbij.” Ook sta ik al jaren in de top tien van “mogelijke Ponk kandidaat.” In 2014 ben ik UNSke geworden en dit jaar is dan mijn jaar als Ponk.

De UNSkes bestaan dit jaar 33 jaar. We hebben als vereniging ook nieuw liedje gezongen dit jaar. Het heet Kluuresjpass. Deze titel past helemaal bij mij. Bianca die het geschreven heeft werd dan ook geïnspireerd hiervoor door mijn uitspraak over Rood Geel Groen. Dit wordt nu namelijk gezien als de kleuren van vastelaovend, maar dat was in jonge jaren helemaal niet zo. Ieder dorp/ vereniging had zijn eigen kleuren. Toen kwam in 1999 Frans Theunisz (sorry Frans) met zijn lied Road Geel en Greun, de detailhandel haakte hierop in en zo werden deze kleuren ons door de strot geduwd.

mijn motto is: wat zou’veer zin, zònger vastelaovend? wat is ‘n leedje zònger meziek? en wat waor vandaag es veer neet zouwe dao zin wat zin artieste zònger publiek wat is ee Ponk zònger de UNSkes hiëlemaol niks!! Ondanks alle corona perikelen hoop ik er samen met mijn UNSkes en de rest van Langraaf toch een mooi seizoen van te maken. Zonder handjes en kusjes en met wat afstand tot elkaar. Maar dit gaat zeker lukken!!!!

Ponk Anja ll Salut en Alaaf

De Liedjes
Stacks Image 211
Kluuresjpass
Tekst & muziek Bianca Zweiphennig
Arrangement productie & opname Hubert Schunken
Muzikanten Hubert Schunken & Erik Stevens
Zang De UNSkes
Stacks Image 213
E Sjtundje Mieë
Tekst & muziek Bianca Zweiphennig
Arrangement productie & opname Hubert Schunken
Muzikanten Hubert Schunken, Peer Heiligers Maurice Horsmans
Zang De UNSkes
Stacks Image 215
Lot Goan Lot Goan

Videoclip E Sjtundje Mieë

Damensitzung

Jaarlijks is de UNSkes dameszitzung een hoogtepunt tijdens de aanloop naar de Vastelaovend in landgraaf. Niet alleen een keur aan grote artiesten als Beppie Kraft Kartoesj zij al jaren graag geziene gasten. Dans groepen uit Duitsland met acrobatische toeren, je beleeft het allemaal. De Unskes doen natuurlijk zelf ook vaak een duit in het zakje met hun eigen schlager. Zet het in je agenda jaarlijks op zondag drie weken voor de carnaval.

Stacks Image 236

Vrienden van de UNSkes

Familie Arets //// Cafetaria 't Sunplein //// Van den Boogaard Reclame //// Stratenmakersbedrijf Bram van Delft //// Cafe Dierks //// Truus Dierks //// Donna Pure //// Fransen Milieutechniek //// De heer en mevrouw Geraets-Vievermanns //// JUMBO Kerkrade-West //// Familie De Haan //// De heer Hein Haan //// De heer Jos Haan //// Bloemisterij Habets //// HV Trends Kerkrade //// Adviesbureau & Carnavalsfotograaf Roger Huntjens //// De heer Rob Immers //// JB Service//// Familie Janssen //// KB Elektro //// Smeets Auto Groep //// Cafetaria Oud Waubach //// Monuta Lindeman //// Crematorium Schiffersheide //// Boerderijwinkel Pennartz //// Raymond Penders en Miriam Verhaeg //// Familie Pirovano //// Roger Quaden Financiele Diensten //// Familie Quaedvlieg Reumkens Slagerij Traiteur //// Rudy's lunch & diner //// Nightshift Productions //// Stichting Beheer Harmoniezaal //// Het Suikerpotje //// Wolfs Verlichting ////

© 2021 www.de-unskes.nl Stuur een mail

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.