Image

Ponk Brigitte

Written by: | Posted on: | Category:

Vandaag 4 november proclameren wij, zoals onze eigen en eigenwijze traditie het weekend voor de 11de van de 11de ons nieuwe Ponk voor het nieuwe seizoen. Hier is ze dan ons kersverse Ponk Brigitte (van Bezouwen) voor het seizoen 2023/2024.

Brigitte is geboren in de oude vroedvrouwenschool in Heerlen. Samen met haar ouders George en Ria Smeets woonde ze in Waubach waar 3 jaar later ook haar zus Angelique geboren werd. Brigitte is 56 jaar jong en getrouwd met Jan en moeder van dochter Britt. Ze heeft op de R.K. kleuterschool Lauradorp, Onze lieve Vrouwenschool (basisschool) en mavo het Wormdal in Waubach gezeten en daarna de MEAO in Heerlen gedaan. Brigitte heeft 23 jaar bij de Rabobank gewerkt, begonnen in Waubach. Je kunt wel stellen dat ze een echt waubachs maedje is. Tegenwoordig is ze al meer dan 10 jaar aan het werk bij Meander Thuiszorg.

Brigitte sjtel dich ins vuur:

Ik hou van lezen, naar de bioscoop gaan, gezellig uiteten en creatief bezig zijn. Mijn carnaval outfits maak ik het liefste zelf. Carnaval vieren is me dan ook met de paplepel ingegoten. Als klein kind gingen we vroeger samen met vrienden in Waubach op sjiep naar d’r Sjtee Uul, cafe ’t Stuupke (huidige café de Koetsch) en naar ’t Ströatje, d’r narrentempel van de Geete. Mijn vader is jarenlang lid geweest van de Geete en na zijn overlijden is mijn moeder nog heel lang lid geweest. Ik heb menige optocht meegelopen, eerst met Jong Nederland en later met PHDES. Samen met gezellige mensen heb ik al menige damensitzung van de UNS-kes meegemaakt, heb ik menige gala-oavend en kingermiddig van de Sjweëgelsöppers bezocht en menige afterparty bij café Dierks meegemaakt en zo het carnavalsleven van de kern Nieuwenhagen leren kennen. Het verenigingsleven is mij dan ook niet onbekend. Ik heb bij het vroegere DES in Waubach geturnd en ben enkele jaren lid geweest van Jong Nederland. Nu ben ik al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij PHDES als lid van de activiteitenraad. Enkele jaren geleden is mij gevraagd of ik bij de UNS-kes wilde komen. Ik heb toen gezegd als Britt oud genoeg is om alleen thuis te blijven wil ik dat wel graag. Ergens in 2021/2022 kwam die vraag weer en zo werd ik aspirantlid bij de UNS-kes, niet wetende dat ik al snel een UNS-ke zou worden. Vanaf 1 juli 2022 mag ik me officieël een UNS-ke noemen, een supergezellige vrouwenvereniging waar jong en oud goed samengaan, ik voel me hier dan ook van begin af aan thuis en heb al een geweldig carnavalsseizoen mogen meemaken.

Mijn motto is: Inne daag nit gelache is inne daag nit geleef. Leëf noen, murge ken ut te laat zie. Maak sjun momente en vuur alles GENEET!!

Ponk Brigitte I CV de UNS-kes ALAAF ❤️💛💚

De Liedjes
Stacks Image 211
Kluuresjpass
Tekst & muziek Bianca Zweiphennig
Arrangement productie & opname Hubert Schunken
Muzikanten Hubert Schunken & Erik Stevens
Zang De UNSkes
Stacks Image 213
E Sjtundje Mieë
Tekst & muziek Bianca Zweiphennig
Arrangement productie & opname Hubert Schunken
Muzikanten Hubert Schunken, Peer Heiligers Maurice Horsmans
Zang De UNSkes
Stacks Image 215
Lot Goan Lot Goan

Videoclip E Sjtundje Mieë

Damensitzung

Jaarlijks is de UNSkes dameszitzung een hoogtepunt tijdens de aanloop naar de Vastelaovend in landgraaf. Niet alleen een keur aan grote artiesten als Beppie Kraft Kartoesj zij al jaren graag geziene gasten. Dans groepen uit Duitsland met acrobatische toeren, je beleeft het allemaal. De Unskes doen natuurlijk zelf ook vaak een duit in het zakje met hun eigen schlager. Zet het in je agenda jaarlijks op zondag drie weken voor de carnaval.

Stacks Image 236

Vrienden van de UNSkes

Familie Arets //// Cafetaria 't Sunplein //// Van den Boogaard Reclame //// Stratenmakersbedrijf Bram van Delft //// Cafe Dierks //// Truus Dierks //// Donna Pure //// Fransen Milieutechniek //// De heer en mevrouw Geraets-Vievermanns //// JUMBO Kerkrade-West //// Familie De Haan //// De heer Hein Haan //// De heer Jos Haan //// Bloemisterij Habets //// HV Trends Kerkrade //// Adviesbureau & Carnavalsfotograaf Roger Huntjens //// De heer Rob Immers //// JB Service//// Familie Janssen //// KB Elektro //// Smeets Auto Groep //// Cafetaria Oud Waubach //// Monuta Lindeman //// Crematorium Schiffersheide //// Boerderijwinkel Pennartz //// Raymond Penders en Miriam Verhaeg //// Familie Pirovano //// Roger Quaden Financiele Diensten //// Familie Quaedvlieg Reumkens Slagerij Traiteur //// Rudy's lunch & diner //// Nightshift Productions //// Stichting Beheer Harmoniezaal //// Het Suikerpotje //// Wolfs Verlichting ////

© 2021 www.de-unskes.nl Stuur een mail

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.